Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-11-28

Tiedote

Tasa-arvoinen avioliitto -äänetys sai konservatiivit eroamaan kirkosta

Heti eduskunnan äänestyksen jälkeen kirkosta eroaminen kiihtyi. Ensimmäisen tunnin aikana kirkosta erosi noin 140 ihmistä. Kello 16:sta mennessä kirkosta on eronnut reilu 600 jäsentä. Tämän päivän ennusteen voi katsoa täältä: https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

- Nyt ei erota Päivi Räsäsen takia, vaan arkkipiispa Kari Mäkisen takia, kertoo eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Alla eroakirkosta.fi-palvelun saamaa palautetta.

- Arkkipiispan kannanotot Rammatun ja kirkon virallisen opin vastaisesti

- kirkko ei toimi enää ramaatun mukaan

- Erosin kirkosta koska arkkipiispa Kari Mäkisen suhtautuminen avioliittoon on raamatun sanoman vastainen (Homo pari avioliittoon)

- Arkkipiispan kommentit ja suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoon

- Kirkon nykyiset arvot eivät enää noudata alkuperäisiä Raamatun sanoja. Toki kirja on vanha, mutta homoavioliitot on selkeästi kielletty kohdassa "avioliitto on miehen ja naisen välinen sidos" ja "miehen ei tulisi rakastaa miestä niinkuin naista". Koska ilmeisesti kirkko ei enää noudata Raamatun ohjeita, on turha maksaa kirkollisveroa järjestölle joka kääntelee pyhää kirjaa omien tarpeidensa ja tilanteidensa mukaan.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532