Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2011-10-11

Tiedote

Vuosi Homoillasta

Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-ohjelmasta tulee keskiviikkona kuluneeksi vuosi. Muun muassa homojen avioliitto- ja adoptio-oikeutta käsitellyt keskusteluohjelma aiheutti joukkopaon kirkosta, ja ohjelman seurauksena kirkon jätti lähes 40000 ihmistä kahden viikon aikana.

Kaikkiaan Homoiltaa seuranneen vuoden aikana on kirkosta eronnut 84000 henkilöä, ja tällä hetkellä kirkon jättää joka päivä noin sata henkilöä. Keväinen Älä alistu! -kampanja aiheutti toisen selvän eropiikin alkuvuonna, jolloin kirkosta erosi noin 4000 ihmistä enemmän kuin tavallisesti vastaavaan aikaan. Homoillan jälkeiset erot ovat aiheuttaneet kirkolle noin 20 miljoonan euron verotulomenetykset.

Vuotta myöhemmin kirkon suhtautuminen homoihin ja Homoilta-ohjelmassa esiintynyt Päivi Räsänen mainitaan edelleen säännöllisesti erosyinä Eroakirkosta.fi-palvelun saamassa palautteessa. Yleisimmät erosyyt ovat kuitenkin vieläkin kirkollisvero, uskonpuute ja kirkon merkityksettömyys eroajan omassa elämässä. Pieni vähemmistö eroaa, koska pitää kirkkoa liian liberaalina.

Mihinkään rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan kuulumattomien suomalaisten määrä on kaksinkertaistunut kahden viimeisen vuosikymmenen aikana ja heitä on jo yli miljoona.

LISÄTIETOJA:

Johanna Sauna-aho
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
040-748 9532

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Lisätietoja saa tiedottajilta sekä paikkakuntakohtaisia erolukuja sähköpostilla osoitteesta info@eroakirkosta.fi