Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2010-02-15

Tiedote 15.2.2010

Kirkon arvojohtajuus horjuu

Suomalaiset ovat tyytymättömiä kirkon arvoihin. Eroakirkosta.fi -palvelun saama palaute tukee tätä johtopäätöstä. Palautteen antajien mielestä kirkon arvot homoseksuaalien parisuhdekysymyksessä ovat heidän arvojaan vastaan. Kirkko on selvästi menettänyt arvojohtajuuden. Suomalaisten mielestä ihmisten onnea ei saa rajoittaa seksuaalisen suuntautumisen takia. Kirkko kuitenkin arvottaa erilaiset rakkaudet eriarvoisiksi.

Kirkko on menettänyt viimeisen kuuden vuoden aikana eroamisen vuoksi yli 120 miljoonaa euroa, ja loppua ei näy. Kirkon erkaantuminen suomalaisten arvoista tulee jatkumaan, samoin kuin kirkosta eroaminen. Suomalaiset eivät halua kannattaa yhteisöä, joka on heidän arvojaan vastaan.

Eroakirkosta.fi-palvelua ylläpitää Tampereen vapaa-ajattelijat ry. Palvelua on käyttänyt 185 000 suomalaista. Sen osuus on noin 90% kaikista eroista. Tampereen vapaa-ajattelijat ry on uskonnottomien yhdistys, jonka tavoitteena on muun muassa kaikkien uskontojen ja vakaumusten saattaminen tasa-arvoisiksi sekä uskonnottomien etujen valvonta. Tampereen vapaa-ajattelijat on myös et-opetus.fi- ja uskomaton.fi-projektien taustayhteisö.

Lisätietoja:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-748 9532

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
Tampereen vapaa-ajattelijat ry
040-732 5989