Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2016-03-29

Tiedote

Uusinta: arkkipiispan pakolaispuheista taas eroaalto

Arkkipiispa Kari Mäkinen esiintyi 26.3.2016 MTV:n uutisextrassa. Tämän jälkeen on eroakirkosta.fi-palvelun kautta eronnut noin 950 kirkon jäsentä. Normaalisti tähän aikaan vuodesta kolmessa päivässä olisi eronnut noin 170 kirkon jäsentä.

Arkkipiispa MTV Uutisextrassa: Kirkko lupaa suojella ilman turvapaikkaa jääviä http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/arkkipiispa-mtv-uutisextrassa-kirkko-lupaa-suojella-ilman-turvapaikkaa-jaavia/5808692

Tämä on kolmas arkkipiispa Kari Mäkisen puheista johtuva eroamispiikki. Ensimmäinen tapahtui marraskuussa 2014, kun eduskunta oli hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain. Tuolloin kirkosta erosi yli 20 000 kirkon jäsentä. Toinen ajoittuu syyskuulle 2015, jolloin kirkosta eroajia oli noin 2000. Tuolloin oli kyse kirkon suhteesta pakolaisiin.

Tiedote 28.11.2014: Tasa-arvoinen avioliitto -äänestys sai konservatiivit eroamaan kirkosta https://eroakirkosta.fi/media/none/tiedote_16_2014.html?year=2014

Tiedote 06.09.2015: Arkkipiispan pakolaispuheet aiheuttavat kirkosta eroamista https://eroakirkosta.fi/media/none/tiedote_06_2015.html?year=2015

Alle olemme pyrkineet kokoamaan mahdollisimman kattavan kokoelman aiheeseen liittyvistä eroakirkosta.fi-palveluun tulleista erosyistä.

Erosyy:
Kirkko rahoittaa ulkomaisia ihmisiä enemmän kuin oman kansan ihmisiä.

Erosyy:
Arkkipiispan linjaukset..

Erosyy:
Arkkipiispa Mäkisen epäisänmaalliset kannanotot.

Erosyy:
Mäkisen ilmoitus siitä, että kirkko "suojelee" kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita oli minulle se viimeinen pisara.

Erosyy:
Oman maan vanhukset ja vammaiset tarvitsevat enemmän tukea/apua kuin pakolaiset

Erosyy:
Kari Mäkisen mukaan kirkko tulee auttamaan niitä henkilöitä, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Erosyy:
..."Ko. Haastattelussa Mäkinen ilmoitti mm. että kirkko tulee antamaan suojelua niille turvapaikanhakijoille, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Samoin Mäkinen ilmoitti, ettei suostu pääministeri Sipilän ehdotuksen mukaisesti tinkimään isosta palkastaan, koska "ei halua osallistua taloustalkoisiin hyväntekeväisyyden kautta."...

Erosyy:
Moskeija hanke

Erosyy:
Minä pysyisin kirkossa, mutta en ala rahoittamaan suurmoskeija hankkeitta ym pakolaisten hyysäyksiä, omatkin tarvitevat apua

Erosyy:
Kirkonhenkilö joka uutisissa puhuu maahanmuuttajille annettavan kirkon tuesta, ei tue omaa omaa ajatustani ev.lut.uskonnostani. Henkilö käänsi omalle uskonnolle selän.

Erosyy:
luin aamulla että kirkko aikoo tarjota turvapaikkaa karkotetuille turvapaikanhakijoille. en halua kuulua tällaiseen porukkaan!!!

Erosyy:
En hyväksy enkä halua olla mukana rahoittamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden laitonta oleskelua maassa. Mielestäni kyseessä on selvä turvallisuusriski yhteiskuntarauhan kannalta.

Erosyy:
En ole koskaan uskonut jumalaan ja viimeisten vuosien aikana kirkon arvot ovat edelleen keskiajalla. Myös kirkon tulisi uudistua. Enkä myöskään pidä uskonnon ja politiikan sekoittamisesta keskenään.

Erosyy:
Se että kirkko tukee muslimisaatiota. En käytä kirkon palveluita mutta olen tukenut ateistina. Enään en tue.

Erosyy:
Kirkollisvero on liian suuri.

Erosyy:
Liika verotus, en jaksa maksaa tyhjästä kun kirkko ei elämässäni muuten ole ollut läsnä kuin piinana kouluaikoina kun joutui väkisin mennä kuunteleen loruja.

Erosyy:
En halua olla rahoittamassa mitään muslimien moskeijaa. Kristityn arvot alkaa katoamaan tällä menolla kun maahanmuuttajia suojellaan vaikka on saanut kielteisen päätöksen ja me kristityt maksetaan tästä kaikesta. Ei kiitos.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Tunnin välein päivittyvä tilastografiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
Eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja
Tiedottaja
040 748 9532

Kaj Torrkulla
Tiedottaja
045 859 3143