Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2018-12-07

Tiedote

Suomalaisista enää alle 70% kuuluu kirkkoon

Evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvien osuus on laskenut alle seitsemäänkymmeneen prosenttiin. Kirkosta eronneet ovat lähes kokonaan jääneet kaikkien uskontokuntien ulkopuolelle, sillä muihin uskontokuntiin kuuluu vain muutama prosentti suomalaisista.

90 % raja alittui vuonna 1985, 80 prosenttia vuonna 2009. Jatkossa osuus kutistuu nykyistä nopeammin, koska nykyään yhä harvempi vauvoista tulee liitetyksi kirkkoon kasteessa.

- Tänäkin vuonna on kirkosta eronnut yli 40 000 suomalaista. Se tarkoittaa käytännössä koko vuoden luvun ylittävän 50 000, arvioi eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Jori Mäntysalo.

Kirkollisveron perintä eronneilta loppuu vuodenvaihteeseen, joten joulukuussa erotaan muuta vuotta vilkkaammin. Toisaalta eroakirkosta.fi-palvelusta kerrotaan, että uutiset kirkollisveron korotuksista eivät ole merkittävästi näkyneet paikkakuntakohtaisissa tilastoissa.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE:

Laskelma perustuu toisaalta eroakirkosta.fi-palvelun omiin tilastoihin, toisaalta kirkontilastot.fi-sivuston jäsentilastoon ja Tilastokeskuksen ennakkotietoihin väkiluvusta.

Eroakirkosta.fi toimittaa halutessanne paikallisia lukuja tai tilastoja esimerkiksi eroajien ikä- ja sukupuolijakaumista. Eropalautteista voidaan etsiä hakusanoilla erilaisia erojen syitä. Näitä on kätevintä pyytää sähköpostilla info@eroakirkosta.fi.