Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-11-27

Tiedote

Kirkosta eronnut tänä vuonna 40 000 ihmistä

Kirkosta on eronnut tänä vuonna jo 40 000 jäsentä. Kirkosta eroamisia on tapahtunut noin 2000 enemmän kuin tähän aikaan viime vuonna. Vuonna 2013 kirkosta erosi eroakirkosta.fi-palvelun kautta lähes 56 000 kirkon jäsentä, mikä oli palvelun historian toiseksi vilkkain vuosi. On hyvin todennäköistä, että tänä vuonna kirkosta eroaa enemmän ihmisiä kuin vuonna 2013. Kirkosta eroaminen painottuu vuoden loppupuolelle. Noin neljännes kaikista eroista tapahtuu joulukuussa.

- Kirkosta eroaminen on ollut erittäin vilkasta viimeisen kuukauden aikana. Kirkosta on eronnut kuukaudessa yli 13000 ihmistä, eli noin kolme kertaa enemmän kuin keskimäärin tähän aikaan normaalisti. Erittäin vilkkaan kirkosta eroamisen on aiheuttanut mm. Päivi Räsänen -kohu ja seurakuntavaalit. Muutenkin kirkosta eroaminen on ollut yllättävän aktiivista, kertaa eroakirkosta.fi-palvelun toinen perustaja ja Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia ihmisiä yhdenvertaisesti heidän uskonnostaan tai vakaumuksestaan riippumatta. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava halutessaan pitää yksityisasiana.

Tunnin välein päivittyvä grafiikka
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/tanaan.html

Reaaliaikainen laskuri
https://eroakirkosta.fi/static/nyt.txt

Eroakirkosta.fi-palvelun tilastografiikkaa laajemmin
https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532