Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2014-09-08

Tiedote

Kirkosta eronnut tänä vuonna 20 000 jäsentä

Koko vuonna kirkosta on tähän mennessä eronnut 20 000 ihmistä.

- Määrä on vuodenaikaan nähden normaali, joten kirkon jättänee tänäkin vuonna yhteensä noin 45 000 ihmistä, arvioi Eroakirkosta.fi:n tiedottaja Petri Karisma.

Tämä tarkoittaa kirkolle noin 11 miljoonan euron verotulojen menetystä vuonna 2015.

Arviossa 45 000 kirkosta eronneesta tänä vuonna ei oteta huomioon eropiikkejä, joita Homoillan, Anni-kampanjan tai Räsäs-kohun tapaiset tapahtumat ovat menneinä vuosina aiheuttaneet. Kirkkoon liittyvät kohut voivat nostaa eroamislukemat poikkeuksellisen korkealle, kuten Homoilta osoitti.

Kirkosta eroaminen painottuu yleensäkin vuoden loppupuolelle. Noin neljännes kaikista eroista tapahtuu joulukuussa ja puolet vuoden viimeisenä neljänneksenä. Vuoden loppupuolella eronneet ovat vanhempia ja näin yleensä suurituloisempia kuin alkuvuonna eronneet. Vuoden lopulla eroajien antamissa palautteissa myös korostuu rahan merkitys eron syynä.

Tilastotietoa kirkosta eroamisesta
http://www.eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Euroopan neuvoston yleiskokouksen suosituksen mukaan Euroopan yhteisiä arvoja on valtion ja kirkon erottaminen toisistaan. Vapaa-ajattelijoiden mielestä Suomen valtion on kohdeltava kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti. Suomen valtion pitää olla neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Uskonto ja vakaumus on saatava pitää yksityisasiana.

LISÄTIETOJA:

Petri Karisma
040 748 9532

Kaj Torrkulla
045 884 3633