Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2012-10-07

Tiedote

Kirkosta on tänä vuonna eronnut yli 20 000 henkilöä

Eroakirkosta.fi-palvelun kautta on tänä vuonna eronnut yli 20 000 henkilöä. Määrä on melko tavanomainen, sillä tänä vuonna ei ole ollut toissavuotisen Homoillan ja viimevuotisen Älä alistu! -kampanjan kaltaisia eroaallon aiheuttajia. Menneiden vuosien perusteella voidaan arvioida, että lukema lähes kaksinkertaistuu vuoden loppuun mennessä. Erikoista tänä vuonna on ollut eroaminen ensi vuoden alussa voimaan tulevan Yle-veron vuoksi. Noin neljä prosenttia eroajista mainitsee yle-veron eroamisen syyksi.

- Kun päätös Yle-verosta viime vuoden puolella tehtiin, se aiheutti saman tien kirkosta eroamisia. Aihe on näkynyt eropalautteissa pitkin vuotta. Palautteiden perusteella joillakin ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa sekä kirkolle että Ylelle, vaikka he haluaisivatkin kuulua kirkkoon. Jotkut taas ovat kyllästyneitä verotukseen ylipäätään ja näkevät tässä keinon pienentää veroprosenttiaan, kertoo Eroakirkosta.fi:n tiedottaja Johanna Sauna-aho.

Syyt kirkosta eroamiselle ovat pysyneet entisellään. Kirkko jätetään useimmiten siksi, että veroa ei haluta maksaa, uskoa Jumalaan ei ole ja kirkko koetaan oman elämän kannalta merkityksettömäksi.

Määrällisesti eniten kirkosta erotaan Helsingissä, Tampereella ja Espoossa. Suhteessa kaupungin väkilukuun eniten erotaan kirkosta Oulussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Sekä määrällinen että suhteellinen eroaminen kasvaa kaupungin koon kasvaessa. Aluekohtaisia ja demografisia lukuja kirkosta eroamisesta saa sähköpostilla osoitteesta info@eroakirkosta.fi.

Lisätietoja:

Johanna Sauna-aho
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja

Heikki Orsila
Eroakirkosta.fi:n tiedottaja
+358407325989