Eroa kirkosta Verolaskuri Media Ole mukana Palaute På svenska
Lisätty: 2007-03-26

Uusi rahankeräyslaki vaikeuttaa yhdistysten varainhankintaa.

Vuoden 2006 elokuun alusta voimaan astunut rahankeräyslaki vaikeuttaa merkittävästi yhdistysten rahakeräysluvan saamista. Tampereen vapaa-ajattelijoilla on ollut kaksi rahankeräyslupaa vanhan lain aikana. Uusin valtakunnallinen rahankeräyslupahakemus hylättiin sillä perusteella, että Tampereen vapaa-ajattelijat olisi paikallinen yhdistys ja toimisi vain Pirkanmaalla. Uuden lain mukaan keräysalueen ja toiminta-alueen tulee olla sama. Tampereen vapaa-ajattelijat on ylläpitänyt internetissä toimivaa eroakirkosta.fi palvelua vuoden 2003 lopulta saakka. Jo sivuston ylläpitäminen todistaa, että Tampereen vapaa-ajattelijat on valtakunnallinen toimija, vaikka sen nimessä on sana Tampere.

Etelä-Suomen Lääninhallitus olettaa ilmeisesti päätöksessään, että urheiluseura Viipurin urheilijat ei saisi keräyslupaa muualle kuin Viipurin ympäristöön. Suomessa on monia yhdistyksiä, jotka toimivat valtakunnallisesti, vaikka niiden nimessä on jonkin paikkakunnan nimi. Yhdistyksen kotikuntakaan ei kerro toiminta-aluetta, vaan jokaisella yhdistyksellä pitää olla yhdistyslain mukaan kotikunta. Kaikilla valtakunnallisilla järjestöillä on vain yksi kunta kotipaikkanaan.

Tampereen vapaa-ajattelijat on valittanut lääninhallituksen päätöksestä hallinto-oikeuteen. Toivottavasti hallinto-oikeus muuttaa lääninhallituksen kestämättömän päätöksen.

Asiaanliittyvää

» Rahankeraysluvan rajoitukset kumottava